بسیاری از وبمسترها بر این باور هستند که آغاز سئو و بهینه سازی وبسایت ها از زمانی است که وبسایت شروع به کار میکند نمیتوان بر این باور خرده ای گرفت اما آغاز کار اصولی سئو همزمان با شروع کار کدنویسی میباشد.

71961170622559683718 - ۱۰ روش کدنویسی موثر در سئو

کدنویسی سایت تاثیری مستقیم در وضعیف اجرایی سایت و سئو دارد.امروزه به دلیل مناسب بودن وضعیت بسیاری از قالب ها بخش بهینه سازی قالب فراموش شده و یا فقط در کم کردن و فشرده سازی قالب خلاصه میشود.در زیر ۱۰ مورد از تاثیرات و نکات مهم در بهینه سازی قالب را ذکر میکنیم:

–  ولید و استانداردسازی قالب

ولید کردن کدهای قالب هیچ تاثیری در سئو و بهینه سازی سایت ندارد.تمامی باورهایی که مبنی بر مهم بودن ولید بودن در سئو بودن قالب وجود دارد اشتباه است و منشا آن دانش کم از علم سئو میباشد.اما بعضی از مشکلات کدنویسی موجود در قالب ها ناشی از اشتباهات بزرگ میباشد.به طور مثال بسته نشدن تگ بادی اشتباه کوچکی نیست و تاثیرات بسیار زیادی در قالب داشته باشد.منظور از ولید کردن قالب برای موتورهای جستجو آن است که شما اشتباهات بزرگ که تغییرات عمده در قالب ایجاد میکنند را رفع کنید.بسیاری از مشکلات که W3C اعلام میکند ناشی از ناشناخته بودن آن کدها میباشد.به طور مثال کد گوگل پلاس گوگل توسط W3C مشکل دار اعلام میشود درحالی که این کد از لحاظ اجرایی هیچ مشکلی ندارد.برای اطلاعات بیشتر در این مورد به فیلم زیر مراجعه کنید که Matt Cutts در مورد ولید بودن قالب توضیح میدهد:

https://youtube.com/watch?v=2XlKn6I9rSc%3Fversion%3D3

–  ایجاد آدرس های بهینه سازی برای موتورهای جستجو

آدرس های بهینه سازی شده برای موتورهای جستجو ( SEF ) در سئو و تاثیر بر کاربران مورد اهمیت هستند.شما باید در کدنویسی سایت خود آدرس ها را به شکلی تعریف کنید که تا جایی که ممکن است کوتاه باشند اما این کوتاه بودن نباید منجر به  بی معنی کردن آدرس ها بشود.ممکن است برای ویرایش ساختار آدرس های سایت لازم به تغییرات عمده در کدنویسی نباشد یا ممکن است لازم باشد علاوه بر تغییر کدنویسی در قالب ,فایل htaccess نیز ویرایش شود.

–  کدهای بهینه برای افزایش سرعت سایت

یکی از موضوعاتی که در کدنویسی مهم است نحوه ی رندر شدن صفحات در مرورگرها میباشد.بسیاری از مشکلاتی که در رندر شدن ایجاد میشود به دلیل کدهای اشتباه است.این کدهای اشتباه گاه میتوانند لود وبسایت را چندین برابر افزایش دهند.

الف) فضاهای خالی میان کدها را حذف کنید.

ب) مشکلاتی که در تگ های مهم وجود دارند را حل کنید.

ج) سعی کنید تا جای ممکن از کدهای کوتاه استفاده کنید.استفاده از HTML تا جایی که ممکن است به جای کدهای PHP بسیار مورد توصیه میباشد.

–  استفاده از Text base Alternative در صفحات

موتورهای جستجو نمیتوانند فایل های اسکریپ را به درستی شناسایی کنند و محتوای آنها را بخوانند.اما این فایل ها میتوانند لذت استفاده از سایت را برای کاربران چندین برابر کنند پس نمیتوان از آنها صرف نظر کرد.

اما راه کارهایی برای استفاده بهینه از این کدها نیز استفاده دارد.بهتر است این گونه کدها در قسمت های بالایی قرار بگیرند بخش هایی مانند header.

– استفاده از تگ نوایندکس ( NoIndex )

متاسفانه یا خوشبختانه هیچ روشی وجود ندارد که بتوان ۱۰۰ درصد عمل اسپایدرها را کنترل کرد.استفاده از متاتگ noindex و فایل روبات تکست بهترین روش ها برای کنترل رفتار اسپایدرها در وبسایت میباشند.

–  استفاده از Canonical URL برای مقابله با ایجاد محتوای دوقلو ( Duplicate Content )

اگر شما از وردپرس یا جوملا یا سیستم های مدیریت محتوای مشابه استفاده میکنید امکان ایجاد صفحات دوقلو برای شما زیاد است.البته به دلیل زیاد بودن امکانات و پلاگین ها برای این سیستم ها میتوان این مشکل را به سادگی و با نصب یک یا چند پلاگین حل کرد.اما توجه داشته باشید که اگر شما از سیستم های مدیریت محتوای خاص و اختصاصی استفاده میکنید حتما در ساختار سایت خود بخشی را هم به Canonical URL اختصاص دهید.این تگ به بخش Head وبسایت افزوده میشود.و با ایجاد ریدایرکت ۳۰۱ به موتور جستجو خبر میدهد که به صفحه ی اصلی منتقل شود.انجام این کار امکان از دست دادن پیج رنک و رتبه را در جستجو کاهش میدهد.

–  استفاده از Microdata برای ایجاد نمایش خاص در نتایج جستجو

با تولد HTML5 تجولی بزرگ در کدنویسی و به دنبال آن سئو ایجاد شد.یکی از این تحولات ایجاد کدهای Microdata,RDF,Schema و موارد مشابه بود.این کدها با اضافه کردن اطلاعات به کدها این امکان را به موتورهای جستجو میدهند که در شناسایی بخش بخش وبسایت شما بهتر عمل کنند.به طور مثال شما میتوانید تعیین کنید که در صفحاتی خاصی اگر نام ایران آورده شد اسپایدرها این نام را به عنوان کشور محل سکونت شما شناسایی کنند.برای اطلاعات بیشتر میتوانید به مقاله زیر مراجعه کنید:

–  HTML5 و سئو – تاثیر HTML5 بر سئو

ادغام فایل ها برای افزایش سرعت سایت

اخیرا سرعت وبسایت ها به بخشی از الگوریتم های موتورهای جستجو مخصوصا گوگل تبدیل شده است.براساس گفته های گوگل وبسایتی با ۱۰۰ تا ۴۰۰ میلی ثانیه تفاوت سرعت نسب به رقبا میتواند در جایگاه بهتری نسبت به دیگران قرار بگیرد.

متاسفانه بسیاری از قالب های طراحی شده دارای فایل های اسکریپت و سی اس اس بسیاری هستند که در عین ایجاد زیبایی باعث کاهش سرعت سایت میشوند.با ادغام این فایل ها شما میتوانید در کنار داشتن زیبایی و جلوه های زیبا,سرعت وبسایت خود را نیز افزایش دهید.

– استفاده از CDN برای لود فایل ها

در نهایت اگر تمامی کارهای بالا را انجام دادید و هنوز احساس کردید در لود وبسایت مشکل وجود دارد به شما توصیه میکنیم از CDN استفاده کنید.شما یا میتوانید از سرویس های معمولی استفاده کنید یا از سرویس های پیشرفته و معروف مانند Amazon.

به خاطر داشته باشید اگر در لود وبسایت شما با CDN تغییرات بسیار زیادی ایجاد شد انتظار تغییرات بسیار خوب در سئو هم داشته باشید.

—————————————————————————————-

نکته نهایی این که مواردی که ذکر کردیم تنها بخشی از بهینه سازی قالب میباشند هنوز نکاتی هستند که باید در قالب به آنها توجه داشت.

دسته بندی شده در: